Szybkoschładzarki

ISTOTA UŻYWANIA SZYBKOSCHŁADZAREK

Schładzarki przemysłowe to urządzenia zaprojektowane do szybkiego obniżania temperatury żywności tak, aby mogła ona przejść z temperatury gotowania 90ºC do zaledwie +3ºC w czasie nieprzekraczającym 90 minut, co zapobiega namnażaniu się bakterii.
Nasze szybkoschładzarki szokowe pozwalają obniżyć w ciągu 4 godzin temperaturę do -18ºC, przez co uzyskuje się szybkie zamrożenie produktu, eliminując nie tylko namnażanie się flory bakteryjnej, ale również tworzenie mikrokryształów.

PROCES SZYBKOSCHŁADZANIA


OBNIŻANIE TEMPERATURY — CHŁODZENIE
Cykl delikatny (standard) — 90 min

Jest to cykl dostosowany do produktów delikatnych, „light” lub o małym rozmiarze lub objętości.

Cykl mocny (intensywny) — 90 min

Dla produktów o większej gęstości lub rozmiarze, jak również do przygotowywania posiłków pakowanych.

OBNIŻANIE TEMPERATURY — MROŻENIE
Cykl delikatny (standard) — 240 min

Cykl ten umożliwia zamrożenie żywności w sposób jednolity, w związku z czym nadaje się do potraw, które nie powinny być poddawane nagłym zmianom temperatury lub które złożone są z wielu składników.

Cykl mocny (intensywny) — 240 min

Cykl idealny do mrożenia półproduktów lub dań częściowo przygotowanych. Również nadaje się do żywności surowej. Umożliwia magazynowanie produktów zamrożonych przez dłuższy czas, aby można było je wykorzystać przez cały rok.

01
BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
Szybki spadek temperatury zapobiega namnażaniu się mikroorganizmów w świeżo przygotowanych posiłkach.
02
JAKOŚĆ
Gdy temperatura gwałtownie spada, żywność zachowuje naturalną wilgotność i zapobiega się tworzeniu mikroorganizmów. Nasze szybkoschładzarki są również idealne do przechowywania świeżej i surowej żywności, takiej jak ryby, skorupiaki, warzywa, chleb i półprodukty, w tym świeże makarony i sosy.
03
OPTYMALIZACJA PRACY
Schładzarki pozwalają na przygotowanie dużej ilości produktu, który po schłodzeniu może być spożywany w okresie 5-7 kolejnych dni. Wcześniejsze planowanie znacznie poprawia zakup surowców, organizację pracy w kuchni i różnorodność menu.
04
OSZCZĘDNOŚĆ CZASU
Dzięki prostej regeneracji potraw możliwe jest podawanie szerokiej gamy potraw w bardzo krótkim czasie. Schładzarki zwiększają wydajność produkcji poprzez redukcję kosztów osobowych, przy zachowaniu korzyści finansowych i czasowych.
enlace a...
Schładzarki kompaktowe
enlace a...
Komory chłodnicze
enlace a...
Schładzarki dla rozwiązania cook&chill

ISTOTA STOSOWANIA SZYBKOSCHŁADZAREK

Skontaktuj się z nami
Jesteś zainteresowany tym produktem? Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji o tym lub o innych produktach.