Szybkoschładzarki

ZNACZENIE UŻYWANIA SCHŁADZAREK

Schładzarki przemysłowe to urządzenia zaprojektowane do szybkiego obniżania temperatury żywności tak, aby mogła ona przejść z temperatury gotowania 90ºC do temperatury chłodzenia +3ºC w czasie nieprzekraczającym 90 minut, co zapobiega namnażaniu się bakterii.
Nasze gamy schładzarek mieszanych, z wbudowanym cyklem mrożenia, mogą obniżyć temperaturę do -18ºC w ciągu 4 godzin, przez co uzyskuje się szybkie zamrożenie produktu, eliminując nie tylko namnażanie się flory bakteryjnej, ale również tworzenie makrokryształów.

PROCES SCHŁADZANIA


OBNIŻANIE TEMPERATURY — CHŁODZENIE
Cykl delikatny (standard) — 90 min

Jest to cykl dostosowany do produktów delikatnych, „light” lub o małym rozmiarze lub objętości.

Cykl mocny (intensywny) — 90 min

Dla produktów gęstych lub większym rozmiarze, jak również do przygotowywania posiłków pakowanych.

OBNIŻANIE TEMPERATURY — MROŻENIE
Cykl delikatny (standard) — 240 min

Cykl ten umożliwia zamrożenie żywności w sposób jednolity, w związku z czym nadaje się do potraw, które nie powinny być poddawane nagłym zmianom temperatury lub które złożone są z wielu składników.

Cykl mocny (intensywny) — 240 min

Cykl idealny do mrożenia półproduktów lub dań częściowo przygotowanych. Również nadaje się do żywności surowej. Umożliwia magazynowanie produktów zamrożonych przez dłuższy czas, aby można było je wykorzystać przez cały rok.

01
HIGIENA
Szybki spadek temperatury możliwy dzięki zastosowaniu schładzarkom zapobiega rozmnażaniu się mikroorganizmów w świeżo przygotowanych posiłkach.
02
JAKOŚĆ
Szybki spadek temperatury pozwala, aby wilgotność w żywności pozostała niezmieniona, oraz zapobiega normalnemu rozmnażaniu się bakterii. Nasze schładzarki są wyjątkowe również do przechowywania świeżej i surowej żywności, takiej jak ryby, skorupiaki, warzywa, chleb i półprodukty, w tym świeże makarony i sosy.
03
OPTYMALIZACJA PRACY
Schładzarki pozwalają na przygotowanie dużej ilości produktu, który po schłodzeniu może być spożywany w okresie 5-7 kolejnych dni. Wcześniejsze planowanie znacznie poprawia zakup surowców, organizację pracy w kuchni i różnorodność menu.
04
OSZCZĘDNOŚĆ CZASU
Dzięki prostej regeneracji potraw możliwe jest podawanie szerokiej gamy potraw w bardzo krótkim czasie. Schładzarki zwiększają wydajność produkcji poprzez redukcję kosztów osobowych, przy zachowaniu korzyści finansowych i czasowych.
enlace a...
Schładzarki kompaktowe
enlace a...
Komory chłodnicze
enlace a...
Schładzarki dla rozwiązania cook&chill

ZNACZENIE STOSOWANIA SCHŁADZAREK

Skontaktuj się z nami
Jesteś zainteresowany tym produktem? Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji o tym lub o innych produktach.
Tekst do identyfikacji Odśwież CAPTCHA